Gå til innholdet

Solstrand Barnevernsenter har fått rekordmange henvendelser siste halvåret fra familier som ønsker å bli fosterhjem.

To ganger i året kjører Solstrand Barnevernsenter (Karmøy/Haugesund) en kampanje for å få familier til å melde seg til deres fosterhjemskurs. I tillegg annonserer de jevnlig at de trenger fosterhjem.

- Responsen på kampanjene har vært svært god. I tillegg opplever vi at mange vi er i kontakt med har blitt anbefalt å være fosterhjem ved Solstrand Barnevernsenter. Det er enten andre fosterhjem eller saksbehandlere fra ulike kommuner i disitriktet som anbefaler oss. Det er vi selvfølgelig svært glade for, sier fagkonsulent Ann-Mari Larsen, som også er kursansvarlig. 

Hvorfor anbefaler andre å være fosterhjem hos Solstrand?
- De kontakter oss fordi de hører at vi er spesielt gode på oppfølging. Det er mangel på dette som kan gjøre folk redde og skeptiske til å bli et fosterhjem. Familiene trenger at noen går ved siden av og veileder, noe vi også prioriterer. Våre fosterhjem har dette som sin jobb, og har et faglig felleskap på fosterhjemsavdelingen ved Solstrand. De deltar på kurs for ansatte, og anser Solstrand som sitt arbeidssted selv om de jobber hjemmefra, sier Larsen.

Fagkonsulentene ved Solstrand har ansvar for færre hjem enn saksbehandlere i kommunene, og kan være tettere på.

- I tillegg har Solstrand Barnevernsenter holdt på med dette arbeidet i veldig mange år. Vi har mye kompetanse både på å forstå barna, og hva fosterhjemsforeldrene trenger av veiledning og oppfølging, poengterer Ann-Mari Larsen.
Oppdatert