Gå til innholdet

- Vi gratulerer med gjennomslag for at ettervern for barn i barnevernets omsorg nå blir foreslått lovfestet. Dette har vært en lang og viktig kamp som Landsforening for barnevernsbarn har stått i spissen for, sier generalsekretær i stiftelsen CRUX, Helmuth M. Liessem.

Statsministeren, barneministeren og flere politikere besøkte tirsdag 19. oktober Landsforeningen for barnevernsbarn sitt kontor i Oslo sentrum. Julegaven de overrakte var beskjeden om at regjeringen nå foreslår å heve aldersgrenser for rett til ettervern og oppfølging i barnevernet til man fyller 25 år.

Dette vakte selvfølgelig stor jubel i foreningen. Den har kjempet for dette i 22 år.

- I dag er det jo vanlig at barn bor hjemme hos foreldrene til de er ferdig med videregående skole. Og foreldre er tett på også etter at barna har flyttet hjemmefra. At barn i barnevernets omsorg må stå helt på egne ben fra de fyller 18 år, uten trygge voksne rundt seg, er urimelig, sier generalsekretær Liessem.

Han er veldig fornøyd med at Landsforeningen for barnevernsbarn sin kamp nå er kronet med seier.

- Det vil bety at enda flere barnevernsbarn vil få gode muligheter til å fikse voksenlivet, til tross for at rammene tidligere i livet ikke har vært ideelle, sier Liessem i stiftelsen CRUX.

Oppdatert