Gå til innholdet

Fredag 20,januar ble dokumentarserien «Stemmene i hodet» lansert foran politikere, presse og fagfolk. Det ble en sterk opplevelse med både tårer, latter, kloke ord og engasjement!

16195914_1240732849344308_7123456477091501263_n[1]
Ruth Andrea, Maria og Benjamin omkranset av Fred Heggen, Paul Møller, Anne Grete Erlandsen, Torgeir Micaelsen, Birgit Valla og Marit Kristin Arnestad.Foto: Øyvind Markussen

I dokumentaren møter vi Maria, Benjamin og Ruth Andrea som alle tre har en tilknytning til Bergfløtt Behandlingssenter i Kirkens Sosialtjeneste. Medieoperatørene har fulgt dem i flere år, og filmet dem både i behandling og på hjemmebane.
I morgen vises første episode på NRK1, der håpet er å avstigmatisere, skape større forståelse og vise menneskene bak diagnosen.

Statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet Anne Grete Erlandsen innledet arrangementet. Hun understreket hvor avgjørende det er innenfor helse- og omsorg at man har en helhetlig tilnærming, og fokuserer på hele mennesket. Det klarer Bergfløtt med sin behandlingsmodell, og med hvordan de møter pasientene. Tilbudet er ganske unikt i norsk sammenheng, og i den sammenhengen ble det trukket frem to elementer spesielt: 

  • Deres fokus på pasientenes friske sider, på mestringsopplevelser og utvikling
  • Vektleggingen av å gi pasienter god tid og oppfølging over år dersom det er behov for det

I panelsamtalen etter filmvisningen deltok regissør Gunhild Asting, de tre medvirkende i dokumentaren, Torgeir Micaelsen (AP), Birgit Valla (Stangehjelpa), Marit Kristin Arnestad (Bergfløtt Behandlingssenter)¨og Paul Møller (Vestre Viken helseforetak).

Sesongpremiere: NRK1 i morgen onsdag 25.januar kl. 22.15.

Oppdatert