Gå til innholdet

Fredag 20,januar ble dokumentarserien «Stemmene i hodet» lansert foran politikere, presse og fagfolk. Det ble en sterk opplevelse med både tårer, latter, kloke ord og engasjement!

Ruth Andrea, Maria og Benjamin omkranset av Fred Heggen, Paul Møller, Anne Grete Erlandsen, Torgeir Micaelsen, Birgit Valla og Marit Kristin Arnestad.Foto: Øyvind Markussen

I dokumentaren møter vi Maria, Benjamin og Ruth Andrea som alle tre har en tilknytning til Bergfløtt Behandlingssenter i Kirkens Sosialtjeneste. Medieoperatørene har fulgt dem i flere år, og filmet dem både i behandling og på hjemmebane.
I morgen vises første episode på NRK1, der håpet er å avstigmatisere, skape større forståelse og vise menneskene bak diagnosen.

Statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet Anne Grete Erlandsen innledet arrangementet. Hun understreket hvor avgjørende det er innenfor helse- og omsorg at man har en helhetlig tilnærming, og fokuserer på hele mennesket. Det klarer Bergfløtt med sin behandlingsmodell, og med hvordan de møter pasientene. Tilbudet er ganske unikt i norsk sammenheng, og i den sammenhengen ble det trukket frem to elementer spesielt: 

  • Deres fokus på pasientenes friske sider, på mestringsopplevelser og utvikling
  • Vektleggingen av å gi pasienter god tid og oppfølging over år dersom det er behov for det

I panelsamtalen etter filmvisningen deltok regissør Gunhild Asting, de tre medvirkende i dokumentaren, Torgeir Micaelsen (AP), Birgit Valla (Stangehjelpa), Marit Kristin Arnestad (Bergfløtt Behandlingssenter)¨og Paul Møller (Vestre Viken helseforetak).

Sesongpremiere: NRK1 i morgen onsdag 25.januar kl. 22.15.

Oppdatert