Gå til innholdet

Øvre Eiker tiltakene i Kirkens Sosialtjeneste og Kunstkilden i Vestfossen og stiller ut deltakeres kunst i egen kunstutstilling. 

Kunstutstilling i Bruktbutikken Føniks (Stasjonsgata 10 i Hokksund)
Utstillingen er et samarbeid der formålet er å vise frem og selge kunst laget av brukerne på Kunstkilden (kommunalt tilbud) og her i Kirkens Sosialtjeneste, sier miljøterapeut Tommy Grønlund ved Øvre Eiker tiltakene i Hokksund.

Samarbeidet kom i stand ved at han oppdaget en deltaker på Bruhjørnet oppfølgingssenter som var kunstnerisk anlagt. Kreativ aktivitet kan være en bra mestringsstrategi for å forebygge tilbakefall til rus og mestre psykiske utfordringer.

- Så jeg tok henne med til Kunstkilden og kom i dialog med lederen der. Vi var enige om at et samarbeid kunne være gunstig. Kunstkilden ønsker å utvide brukergruppen og gjøre tiltaket kjent. Deltakerne her ved Bruhjørnet oppfølgingssenter får en mulighet til å bruke Kunstkilden aktivt i sin hverdag som en mestringsstrategi. Kunstkilden har en dyktig kunstnerisk leder og de har mye bra utstyr, så vi er privilegert som har et slikt tilbud i kommunen, sier Grønlund.

Kunstkilden et kreativt verksted
Kunstkilden er et kreativt verksted som holder til på Fredfoss Kulturpark i Vestfossen. Målet er å skape en meningsfull hverdag for mennesker i Øvre Eiker som av ulike årsaker har havnet litt på siden av det hektiske samfunnslivet. Det legges til rette for personlig vekst gjennom sosialt samvær og kunstneriske aktiviteter, og de legger vekt på å skape en inkluderende atmosfære.

Salgsutstilling i bruktbutikken til Kirkens Sosialtjeneste
Kunstsutstillingen holdes i lokalene til brutkbutikken Føniks til Kirkens Sosialtjeneste. Den ligger i Hokksunds hovedgate midt i sentrum.

- Vi ønsker å styrke mestringsfølelsen til deltakerne, gi dem en selvtillit-boost og reklamere for det gode samarbeidet og tilbudet. Fremover vil vi jobbe for å motivere flest mulig deltakere ved Bruhjørnet oppfølgingssenter til å benytte tilbudet. Vi tilbyr kjøring til og fra. Vi er gode alene, men sammen er vi best, understreker Tommy Grønlund.
Oppdatert