Gå til innholdet

Jubileumskonsert i Johanneskirken og fagseminar med Ingvar Wilhelmsen.

Virksomhetsleder Ragnar Tesdal takker Ingebjørg Bratland. Foto: Jon Tesdal
13.oktober ble Johanneskirken i Bergen fylt med nærmere 400 mennesker. Kalfarhuset oppfølgingssenter arrangerte jubileumskonserten "You raise me up", hvor blant annet Solveig Leithaug, Ingebjørg Bratland, Calle Hamre, Kalfarhusets eget kor "Bækkalokket" og Rune Larsen medvirket. I tillegg til en hilsen fra generalsekretær i Kirkens Sosialtjeneste Helmuth M. Liessem, bidro også Alfhild og Kjell Grønner som startet opp Kalfarhuset med sin hilsen.

Publikum var en blanding av inviterte gjester, personer som har støttet Kalfarhuset opp gjennom årene og tilhørere som kom på grunn av artistene.

- Jeg er strålende fornøyd med artistene. Det var vakker musikk på høyt plan, og jeg har fått mange tilbakemeldinger om at det var en sterk opplevelse, forteller virksomhetsleder Ragnar Tesdal.

Hvordan opplevde deltakere konserten?
- De synes det var gøy, og er fornøyd og stolt over å få være med på dette. I høst deltok koret vårt Bækkalokket, i en teaterforestilling på Den Nasjonale Scene, og opplevde mye positivt i forbindelse med det. Og nå var det denne konserten.

Under konserten intervjuet Rune Larsen en av deltakerne som også sang solo under konserten. -Espen fortalte hvordan han ble deltaker på Kalfarhuset, og hva det har betydd for ham. Han har ruset seg siden han var 11 år, og sier at uten Kalfarhuset hadde han ikke blitt rusfri. I dag har han vært rusfri i 2.5 år, forteller Tesdal.

Berørt over engasjementet
Generalsekretær Helmuth M. Liessem synes det er flott å se hvordan Kalfarhuset oppfølgingssenter har klart seg gjennom 20 år, med de utfordringene det er i forhold til økonomi og drift.

- Det var flott å høre om linjene som ble trukket opp fra starten og frem til i dag. Det er fantastisk at vi nå kan feire 20 års jubileum, med blant annet 40 korister i Kalfarhusets eget kor Bækkalokket. Jeg er takknemlig over å få være en del av et slikt tiltak som har slik betydning for folk. Jeg ble også berørt av alle som er så engasjerte og stiller opp for Kalfarhuset, både artister og publikum ellers, understreker han.

På konserten fremhevet Liessem også de ansatte, som hver dag virkeliggjør slagordet til Kirkens Sosialtjeneste: "Det finnes alltid muligheter".

Arrangerte fagseminar
30.september inviterte Kalfarhuset til et fagseminar med Ingvard Wilhemsen og fengselsprest Odd Cato Kristiansen. Her deltok kollegaer, fagfolk og samarbeidspartnere fra fengsel og andre diakonale tiltak.
Oppdatert