Gå til innholdet

Jarlegården oppfølgingssenter starter "Café Hjerterknekten" sammen med NAV og attføringsbedriften AS Reko. I april åpner den nye cafeen som ligger i Steinkjer sentrum.

Prosjektleder Tone Flaten og Lars Nonstad fra Dekor og Reklameservice, som også har bidratt i utviklingen av cafeens logo.
-Vi vil servere lunsjmat, deilig kaffe og is. Vi ønsker å lage en sosial arena til befolkningen hvor vi på sikt kan ha aktiviteter på kveldstid: temakvelder, bakekvelder, møter med lag og frivillige organisasjoner, sier prosjektleder Tone Flaten.
Prosjektet er en samarbeidsmodell mellom Jarlegården oppfølgingssenter, attføringsbedriften AS Reko og NAV Steinkjer. 

En arbeidstreningsarena
Cafeen blir også en arbeidstreningsplass for 4 ungdommer mellom 18-30 år. Mari Løvrød Erichsen ansatt som daglig leder og har ansvaret for den daglige driften og arbeidsledelse i kaféen. I disse dager arbeider hun sammen med deltakerne med å utvikle meny, produkter, praktiske anliggender i kjøkken, rutiner og opplæringsmanual.
 
- Vi er nå i en fase med praktisk arbeid i lokalene. I denne arbeidsprosessen har vi leid inn snekker og dekoratør som leder arbeidet sammen med deltakerne av Jarlegården og Café Hjerterknekten. Blant annet snekrer de sofabenker, sveiser bord, maler vegger og tak. Det er en suveren arbeidsgjeng, forteller Flaten. 

Lokaliteter i sentrum
Navnet ”Hjerterknekten”, kom opp som forslag under et kortspill ved Jarlegården oppfølgingssenter. Det hadde en så sterk og bred appell, at siden har det ikke vært noen diskusjon om navnet. - Lokalene ligger i hovedgaten på Steinkjer, hvor det allerede er etablert kafedrift fra før. Dette er et meget godt utgangspunkt for Café Hjerterknekten, poengterer Tone Flaten.

Hvordan startet det?
Jarlegården har hatt et ønske om å utvide arbeidstreningstilbudet for sine deltakere i flere år. Ideen om kafedrift oppstod for 2-3 år siden. Det ble søkt om økonomiske midler ulike steder, og våren 2013 kom det positivt svar fra Gjensidigestiftelsen og deretter prosjektmidler fra Fylkeskommunen. 
 
Positiv respons på Steinkjer
- Vi har informert om kafeen via vårt vårt store nettverk, og har stilt opp noe i lokale medier og informert om prosjektet. Tilbakemeldingene er udelt positive, og alle snakker om at de gleder seg til det åpner en kafé i sentrum. Vi gleder oss enormt til å ta imot gjester på Café Hjerterknekten, sier Tone Flaten. 


 
 

Oppdatert