Gå til innholdet

17.februar satt tre spente gutter i sofaen på Rostad Ungdomsheim. De ventet på Kronprinsesse Mette-Marit. Et møte som gjorde inntrykk på alle.

Kronprinesse Mette-Marit lyttet interesset til ungdommene på Rostad Ungdomsheim.
Da kronprinsessen ankom festsalen ved Rostad Ungdomsheim i Inderøy, satt alle ungdommene og ansatte i festsalen og ønsket henne velkommen. -Hun fikk informasjon om dagens institusjonsdrift og en av våre ansatte fremførte en fortelling om Rostads historie, forteller virksomhetsleder Berit Rotmo.

Hvordan har kronprinsessen det?
Etter programmet i festsalen dro de til avdeling Nygården hvor kronprinsessen ble sittende lenge å prate med Ruben (12), Kjell (15) og Marius (15). Hun stilte mange spørsmål og ungdommene fortalte om sine interesser, hvordan det er å bo på institusjon, om plikter de har som: matlaging, vask av eget rom og klær. Kronprinsessen mente at det hadde også hennes barn hatt godt av å lære mer om. - Vi snakket om at det ikke alltid er lett å bo på institusjon, og at det er flere utfordringer vi må jobbe med. Men, vi jobber etter mottoet ”Det finnes alltid muligheter”. Vi starter på nytt selv, om vi gjør feilskjær, forteller guttene.

Da kronprinsesse Mette-Marit på slutten av samtalen sa at ”nå har jeg spurt dere om mye, kanskje dere vil spørre meg om noe?”, spurte en av ungdommene umiddelbart: ”Jeg lurer nå på hvordan du har det?”

En interessert kronprinsesse Mette-Marit ble sjarmert
Mette-Marit fortalte om den lange reisen som familien deres nettopp har hatt sammen, hvor de hadde vært og hvordan de reiste. Guttene lurte også på hvor hun bodde, og ble overrasket over at hun ikke bodde på slottet. Da viste hun dem bilder fra mobilen sin av Skaugum og familiens hund. Til Adresseavisen sier kronprinsessen at hun ble ”sjarmert, og at dette var tre skjønne gutter som det var lett å bli glad i på kort tid".

- Vi på Rostad hadde en helt fantastisk opplevelse. Kronprinsessen imponerte oss med måten hun snakket med ungdommene på. Hun pratet med alle, stilte gode spørsmål og virket veldig interessert,. Kronprinsessen er en flott dame - hyggelig, personlig og hun tok seg god tid til ungdommene, forteller virksomhetsleder Berit Rotmo.
Oppdatert