Gå til innholdet

20. juni var det konsert i St. Jacobs kirke med koret til CRUX Kalfarhuset oppfølgingssenter i Bergen. Bækkalokket hadde nok en gang et flott kunstnerisk samarbeid med sin gode støttespiller skuespiller Helge Jordal. 
Foto: Jon Tesdal
Det kom godt med publikum på konserten hvor både Bækkalokket  og Helge Jordal fremførte eget repertoar. Det bestod av blant annet gamle og moderne gospelsanger, egenproduserte låter og klassiske bergensviser. Tre av låtene fremførte de sammen. En gruppe fra koret sang blant annet "Draumen" av Olav Dag Hauge, med melodi av Kristin Voll Tesdal, mens Helge Jordal deklamerte teksten. Dirigent var Ragnhild Grov Nilsen, som har vikariert for korets faste dirigient Kristin Voll Tesdal dette semesteret.

- Helge har støttet arbeidet vårt med Bækkalokket i lang tid. Da han mottok Nordahl Bruun-prisen, ga han CRUX Kalfarhuset pengegaven på kr. 20 000,- slik at vi kunne ta med 40 kormedlemmer til Ålesund. Han er velviljen selv, og har stilt opp for oss mange ganger. Selv om han hadde tett program, fant han en luke og var var ikke vanskelig å be da vi henvendte oss om konsertsamarbeidet, forteller virksomhetsleder Ragnar Tesdal.

På CRUX Kalfarhuset oppfølgingssenter sin Facebookside, sier en av tilskuerne dette om konserten: "Tusen takk for en fantastisk konsert i går kveld. Jeg tror jeg har alle oss tilhørere med på det når jeg sier at dere blir bare bedre og bedre for hver gang vi hører dere".

Høstens prosjekt for Bækkalokket er ny cd-utgivelse.
Oppdatert