Gå til innholdet

Skuespiller Helge Jordal (70) er tildelt årets Johan Nordahl Brun-pris. Han gir pengegaven som følger med til koret Bækkalokket ved Kalfarhuset oppfølgingssenter i Bergen.

Skuespiller Helge Jordal får Johan Nordahl Brun-prisen 2016 for sitt omfattende engasjement med å trekke inn og dele kulturopplevelser med menneske på gateplan i Bergen. Dette engasjement har for en stor del skjedd i samarbeid med Kirkens Bymisjon. I tillegg har Jordal medvirket ved mange tilstelninger i regi av Frelsesarmeen i Bergen. Biskopen i Bjørgvin Halvor Nordhaug kaller Jordal kulturdiakon.

Kriterier for prisvinnere
Johan Nordahl Brun-prisen blir i år delt ut for femte gang. Prisen går til en person, institusjon eller en virksomhet med tilknytning til Bergen eller Bjørgvin bispedømme, som har markert seg i kirke, kultur og/eller samfunnsliv - vært brobygger mellom samfunn og kirke. I prisen inngår et beløp på kr 20.000. Pengene skal tilfalle et veldedig formål eller virksomhet av veldigig karakter etter prisvinnerens ønske.

Mottar pengegaven to år på rad
- Dette er stor stas! Vi jobber mye med kultur, som jo er Jordals arena, mot en sårbar gruppe. Han har bitt seg merke i at vi legger ned mye arbeid i kulturopplevelser for at våre deltakere skal ha få et liv med godt innhold. Det at vi bruker musikk og tekst er noe han ønsker å oppmuntre til, sier en glad og takknemlig virksomhetsleder ved Kalfarhuset Ragnar Tesdal.

Helge Jordal og Kalfarhuset oppfølgingssenter har samarbeidet ved flere anledninger. Senest onsdag 6.april var det konsert med Kalfarhusets kor «Bækkalokket» og Helge Jordal. Det er også Bækkalokket som pengegaven dedikeres til.

Det er andre året på rad at pengegaven fra Nordahl-Brun prisen går til Kalfarhuset oppfølgingssenter. I fjor var det Sigvart Dagsland og Karoline Krüger som vant prisen og valgte å gi pengegaven på 20 000 kroner til Kalfarhuset.

– Det er utrolig oppløftende og flott og oppleve at nærmest hele kulturlivet i Bergen har omfavnet Kalfarhuset. Det varmer veldig. Samarbeidet vi har hatt med for eksempel Den Nationale Scene i Bergen som har latt oss få spille på både den lille og store scenen, Helge Jordal og Sigvart Dagsland som la releasekonserten for en av platene sine til Kalfahuset for å nevne noe, sier Tesdal.

- Tenk om vi hadde fått samme gjennomslag hos politikerne. Da ville vi løst mange store utfordringer, legger han til.

Åpen mottakelse
Søndag 17.april kl. 18.00 inviterer biskopen til åpen mottakelse i Korskirken i Bergen. På utdelingen av prisen vil blant annet prisvinneren, Kalfarhusets kor Bækkalokket og Motbakkeorkesteret medvirker. Prisen deles ut av ordfører Marte Mjøs Persen, dagleg leder i Kirkens Bymisjon Arne Liljedahl Lynngård og biskop Nordhaug som sitter i juryen.
Oppdatert