Gå til innholdet

Animatør Julian Vargas i Animaskin vant Gull på "Visuelt" for animasjonene i Stemmene i hodet.

Animasjon fra tv-dokumentaren Stemmene i hodet.
Torsdag 8.juni ble det beste av norsk visuell kommunikasjon kåret på Christiania Teater. Visueltprisene deles ut hvert år og kårer fremragende grafisk design, illustrasjon, moving image og digital design.

Det ble Gull i kategorien "animert kortfilm" til Animaskin og Julian Vargas som på oppdrag for Medieoperatørene og NRK hadde regi på animasjonene i dokumentarserien ”Stemmene i hodet”.

Oppgaven var å visualisere og gjenskape psykotiske episoder gjennom animasjon. Det var viktig at episodene og animasjonene var så tro mot de ekte opplevelsene som mulig. Så det ble gjennomført mange intervjuer og møter for å forsikre at alle detaljer stemte.

Juryens kommentar:
Animasjon viser seg som et strålende verktøy for å visualisere dette skjøre og personlige emnet. Hver persons historie er nydelig tolket og vist i forskjellige animasjonsstiler. Filmen tar oss som seer inn i deres opplevelse av virkeligheten, respektfullt og følsomt fremstilt med dramatiske virkemidler. Meget høy standard på animasjon og design.

Om Visuelt
Visuelt arrangeres av Grafill, og har eksistert i over 20 år. Grafill er en interesseorganisasjon for alle som arbeider eller utdanner seg innen design, illustrasjon og visuell kommunikasjon. Grafill er landsdekkende og har 1350 medlemmer.

Kilde: Grafill.no
Oppdatert