Gå til innholdet

Kirkens Sosialtjeneste slår to fluer i ett smekk. De setter folk i arbeid. Og gir bort veden de lager til de fattige, skriver Drammens Tidene 28.januar.

Utdrag fra artikkelen i Drammens Tidende.
Joachim Due (20) har et fast tak om tømmersaksa og lemper de kraftige kubbene som snart skal bli til ved. Han er en av deltakerne på det nye kvalifiseringsprogrammet i Øvre Eiker, som har vart i ett år. Det er et tilbud Nav og Kirkens Sosialtjeneste samarbeider om, for å hjelpe folk ut i jobb.

Hadde sittet hjemme
Arbeidstreningen gir deltakerne fulltidsjobb sammen med en arbeidsveileder i Kirkens Sosialtjeneste. De gjør mange ulike jobber for offentlige og private kunder, blant annet ulike vaktmestertjenester, enkel snekring og plenklipping. Akkurat nå jobber de med vedproduksjon i Hokksund. Joachim Due er glad han fikk bli med på kvalifiseringsprogrammet. Hadde jeg ikke fått dette tilbudet, hadde jeg bare sittet hjemme, sier 20-åringen.

Godt arbeidsmiljø
Gutta har fått en god rutine. Arbeidsleder Steffen Eidsmoen (30) i Kirkens Sosialtjeneste deler stokkene med motorsag. Joachim Due (20) og Per Olav Holte (20) lemper. Lasse Due (18) og Kenneth Børnick (22) kapper veden og kaster den opp i poser. I løpet av en halv dag kan de produsere opp til ti store sekker på pall. – Det er moro med ved, for det er litt forskjellig å gjøre. Det som er fint med denne jobben, er at vi hele tiden gjør noe nytt, sier Joachim.

Høye strømregninger
Vedproduksjonen er ikke bare til glede for deltakerne. Kirkens Sosialtjeneste deler ut veden til de som trenger det. Tømmeret har de fått gratis av gårdbruker Trond Morlandstø, som også er virksomhetsleder i Kirkens Sosialtjeneste. De har delt ut 20 sekker med ved, som tilvarer ca 1000 liter. – Mange sliter med høye strømregninger. Derfor gir vi bort veden gratis til de som trenger det. Vi har kontakt med mange av dem, sier Morlandstø.

Fakta om Kvalifiseringsprogrammet
  • Arbeidstrening: Opplæring, arbeidstrening og oppfølging til folk i alle aldre
  • Lønn: Kvalifiseringsstønad: 140 000 kroner i lønn pluss bostøtte
  • Fulltid: Tilbudet er heltidsjobb. Deltakerne betaler skatt og har vanlig ferie.
  • Varighet: For inntill ett år, med mulighet for å forlenge ett år til.
  • Mål: Komme tilbake i vanlig arbeid.

Tekst: Inger Boldvik, Drammens Tidene
Oppdatert