Gå til innholdet

Vigdis Blikkberget, Carina Dahl Aspeli og Gro Sættem ville samle inn penger til en ny stekeovn. Fredag kom jentetrioen med litt mer ...

Foto: Hamar Dagblad
På forhånd kalte de tre jentene det en “midt i tryne”-aksjon. Ved hjelp av å oppsøke mennesker og be om penger, var målet å samle inn 2.000-3.000 kroner til en ny stekeovn til Værested Arbeideren, en møteplass for fattige og rusavhengige i Hamar. Responsen på aksjonen ble etterhvert litt større enn jentene hadde sett for seg.

Gavedryss
Hamar Dagblad var til stede da jentene mildt sagt overrasket personalet, frivillige og brukere fredag. De skriver: – Ovnen hadde dere skaffet dere selv i mellomtiden, men: Vi har med et gavekort til dere, som dere skal kjøpe mat og en sofa for. Det er på 14.600 kroner, sier Vigdis Blikkberget til tiltaksleder Rita Merete Nygårdsmoen og miljøarbeider Anita Olafsen Nordhagen.
– Næh! Dere er nå bare helt utrolige! utbryter en rørt Nygårdsmoen mens øynene blir fuktige.
– Vent! Vi har litt mer. Jernia har gitt dere varer for 10.000 kroner: kaffekanner, boller, kjeler ..., sier Blikkberget.
Dermed starter tårene å trille på miljøarbeider Nordhagen.

Hvitevare
Så tar Gro Sættem ordet: – Vi tok en tur bort til Lefdal her i Hamar. De ville gi dere et kombinert fryse- og kjøleskap. I samme øyeblikk entrer varehussjef på Lefdal Hamar, Erlend Sveen Bakke, og avdelingsleder hvitevare, Frank Kvervolden, Værested Arbeideren med det nye skapet.
– Jeg har ikke ord! Dere er bare helt herlige, altså! stotrer Nordhagen før hun gir jentene en lang klem.

Kafévert Sættem på Café Gravdahl forteller om velvilligheten som jentene ble møtt med etter at aksjonsplanene ble omtalt i avisen.
– Folk kom innom med tjuekroninger, femtilapper, hundrelapper og tohundrelapper. Og en dag ringte det i telefonen. Det var en person, som ønsker å være anonym, som kunne fortelle at vedkommende ga 10.000 kroner. Da måtte jeg sette meg ned. Tenk, sånne mennesker finnes det der ute!

Kilde: Hamar Dagblad
Oppdatert