Gå til innholdet

Kirkens Sosialtjeneste Hamartiltakene strikker for sosialt engasjement på Hamar.

Værestedet Arbeideren på Hamar har startet et prosjekt de kaller for Garnbombing. Det ble startet av to frivillige medarbeidere, og har sin opprinnelse i hjembyen til virksomhetsleder Klaaspeter Kuperus fra Nederland.

- Det vi ønsker å gjøre er å fange oppmerksomheten for sosiale tiltak i Hamar. Derfor strikker vi rare fargerike ting som byen skal pyntes med, sier tiltaksleder Klaaspeter Kuperus.

Hamar kommune har gitt tillatelse til å pynte hele Østre Torg i sommer, midt i sentrum av Hamar. På denne måten håper Kirkens Sosialtjeneste på Hamar på positiv oppmerksomhet, ikke bare på egne tiltak, men også på andre ideelle virksomheter som driver sosialt arbeid i Hamar.

- Alle disse er inviterte å bidra med strikking. En del av vår egne brukere er ivrige til å strikke, og vi hører fra andre tiltak at det strikkes der også, forteller han.

Det første større prosjektet er ferdig pyntet. Det er inngangspartiet til Hamartiltakenes matutdelingen.

- Mens vi holdt på med dette var det mange forbipasserende som ble nysgjerrige og lurte på hva vi gjorde. I tillegg kom våre gjester for å stille seg i matkøen. Etter noen minutter ble de så interessert i hva vi gjorde, at dette utviklet seg til en hel spontan deltakelse fra dem, først og fremst noen kvinner som ikke kunne norsk. Vi opplever dette som fantastisk artig, sier en begeistret Kuperus.
Oppdatert