Gå til innholdet

I april fikk Frode Johnsen Telemark Idrettskrets Ærespris for 2013. Prisen på 10.000 kroner valgte han å bruke på blant annet Tiljas deltakere.

Frode Johnsen i samtale med Bård Aasland fra Tilja oppfølgingssenter. Foto: Varden
Både TV2 og avisen Varden lagde sak om dette i forrige uke. Til avisen Varden forteller Frode Johnsen at han sammen med Odds markedsmann, Morten Fevang satt og drodlet over måter å bruke pengene på.

– Jeg fant ut at det ble litt feil å bruke dem på meg selv, og etter å ha diskutert litt fram og tilbake med Morten landet jeg på at jeg ville bruke dem på noe som kan glede andre.

Løsningen ble å bruke pengene på Odd-billetter – til vanskeligstilte.

Gir bort kampbilletter
– Det er dessverre ikke alle som har økonomi til å betale seg inn på kamp, og derfor bestemte jeg meg for å kjøpe 12 billetter til hver hjemmekamp. Billettene skal gis bort til grupper eller organisasjoner som trenger det, sier Odd-spissen.

– Det at han velger å bruke prispengene på denne måten, synes jeg er helt fantastisk gjort. Han kunne valgt å bruke dem på seg selv. Det gjorde han ikke, og det synes jeg sier ganske mye om Frode som person, sier Fevang. 

Billettene revet bort
Han får støtte av miljøterapeut, Bård Aasland i Tilja Oppfølgingssenter, som i går fikk 12 billetter til søndagens oppgjør mot Lillestrøm.

– Helt fantastisk. Det er mange av våre deltakere som er glade i fotball og ikke minst i Odd, men som av ulike årsaker ikke har råd til å betale for å gå på kamp. Så disse billettene kommer til å gå unna som varmt hvetebrød, smiler Aasland, som allerede i går hadde lovt bort godt og vel halvparten.

– Ja, ryktebørsen går fort i disse kretser, så når deltakerne her fikk høre at vi hadde fått noen gratis billetter til Odd tok det ikke mange straksene før de ga lyd fra seg.

Nye sjanser mot Aalesund
Det er som musikk i Odd-duoens ører.
– Ja, og poenget er jo at disse billettene skal gå til folk, som av ulike grunner, ikke har råd til å betale seg inn. Så det de allerede har fått bein å gå på er selvfølgelig hyggelig sier Odd-spissen.

Se TV2 reportasjen
Også TV2-sporten laget reportasje om saken som ble sendt på søndag. Her kan du se innslaget.

Kilde: Varden
Oppdatert