Gå til innholdet

Torsdag var det duket for offisiell åpning av CRUX bil- og MC verksted i Skien med gaver fra kommunen og «konkurrent». - Vi har gått fra å være et aktivitetssenter til at vi også kan utdanne folk, sier virksomhetsleder Christer Lilienberg ved CRUX Tilja oppfølgingssenter.
Fra venstre ordfører Hedda Foss Five, Christer Lilienberg (virksomhetsleder, CRUX Tilja), Birger Halvorsen (deltaker), verksmester Per Stian Tveit og Christian Christiansen fra Romnes/Sjekkpunkt. Foto: Foto: Tore Øyvind Moen (Varden)
I mange år har deltakere ved CRUX Tilja oppfølgingssenter skrudd på motorsykler og etter hvert biler. Nå har de startet et verksted som er godkjent av Statens vegvesen. Prosjektet «Ingen skam å skru» er støttet av Arbeids- og velferdsdepartementet, og Per Stian Tveit er ansatt som verksmester. 

Mange av deltakerne kommer fra Kriminalomsorgen, og ved CRUX bil- og MC verksted får de jobbe med kunder og reelle oppdrag. De kan også utdanne seg her, fordi tiden de jobber i verkstedet blir godkjent som læretid. I tillegg har CRUX Tilja et tømrerprosjekt hvor deltakere kan gå ut med fagbrev.

På åpningen var blant annet ordfører Hedda Foss Five (Ap), varaordfører Erik Næs (KrF), representanter fra opplæringskontoret for bilfag, verkstedbransjen, Friomsorgen, Rusteamet i Skien kommune og Telemark fengsel tilstede. De fikk oppleve fremføringer av CRUX Tiljas egen teatergruppe, og et band som blant annet består av mennesker som de gir musikkundervisning til i fengselet. 

Penger og kursplasser i gave
Skiens ordfører, Hedda Foss Five, overrakte en gave på 10.000 kroner fra kommunen. Også Sjekkpunkt-kjeden, som eies av firmaet Romnes, ga verkstedet en varm velkomst. Selv driver de over 200 verksteder, og overrakte en gave som var to kursplasser på valgfri opplæring på Sjekkpunkt-kjedens kurs. 

Hvert år er det rundt 85 deltakere på senteret som har åtte ansatte, hvor av fem i full stilling og tre i halv stilling. I tillegg er det 22 frivillige som gjør en helt uvurderlig innsats. 
Oppdatert