Gå til innholdet

Fredag 22.august kom partileder og statsministerkandidat Erna Solberg (H) og hennes politiske følge med helikopter til blant annet Kirkens Sosialtjeneste Hamartiltakene.

Erna Solberg og deltakere ved Barm oppfølgingssenter. Foto: Rangdi Wetterhus Krogstad
Sterke historier
På Barm oppfølgingssenter fikk hun blant annet møte Liljana og Thomas Berntsen som har vært rusfrie i seks år. De fortalte sin historie, og poengterte viktigheten av ettervernet for å holde seg unna rusen. Begge ga sterkt uttrykk for at uten Barm oppfølgingssenter hadde de ikke stått der i dag. I tillegg fortalte også brukere og ansatte ved Klokkergården og Tyrilia om opplevelser av en barndom preget av vold, rus, manglende skolegang og lite oppfølging av barnevernet.

Skreddersydd skoletilbud
Høyre-lederen måtte flere ganger tørke tårene av de sterke historiene som hun satte veldig stor pris på å få høre. – Vi trenger en mer individuell oppfølging av elever som dropper ut eller som vender tilbake til skolebenken etter en vanskelig tid i livet. Det er behov for et mer skreddersydd utdanningstilbud, mer tilpasset den enkelte elev, mente Solberg.

Forutsigbare rammer og skole på institusjoner
Etter å ha hørt historiene poengterte hun også: ”Når det gjelder rusomsorg er frivillighet og privat drift helt vesentlig, og da må forutsigbarheten når det gjelder økonomi opp. De bør få mer i grunnstøtte og bli mindre avhengig av prosjektmidler. Når det gjelder institusjoner som er rettet mot ungdom som sliter, tror jeg det er ytterst viktig at ungdommene får mulighet til å gå på skole på institusjonen, i stedet for å bli kastet inn i den offentlige skolen med en gang”. 

Oppdatert