Gå til innholdet

Fredag 22.august kom partileder og statsministerkandidat Erna Solberg (H) og hennes politiske følge med helikopter til blant annet Kirkens Sosialtjeneste Hamartiltakene.

Erna-og-Thomas
Erna Solberg og deltakere ved Barm oppfølgingssenter. Foto: Rangdi Wetterhus Krogstad
Sterke historier
På Barm oppfølgingssenter fikk hun blant annet møte Liljana og Thomas Berntsen som har vært rusfrie i seks år. De fortalte sin historie, og poengterte viktigheten av ettervernet for å holde seg unna rusen. Begge ga sterkt uttrykk for at uten Barm oppfølgingssenter hadde de ikke stått der i dag. I tillegg fortalte også brukere og ansatte ved Klokkergården og Tyrilia om opplevelser av en barndom preget av vold, rus, manglende skolegang og lite oppfølging av barnevernet.

Skreddersydd skoletilbud
Høyre-lederen måtte flere ganger tørke tårene av de sterke historiene som hun satte veldig stor pris på å få høre. – Vi trenger en mer individuell oppfølging av elever som dropper ut eller som vender tilbake til skolebenken etter en vanskelig tid i livet. Det er behov for et mer skreddersydd utdanningstilbud, mer tilpasset den enkelte elev, mente Solberg.

Forutsigbare rammer og skole på institusjoner
Etter å ha hørt historiene poengterte hun også: ”Når det gjelder rusomsorg er frivillighet og privat drift helt vesentlig, og da må forutsigbarheten når det gjelder økonomi opp. De bør få mer i grunnstøtte og bli mindre avhengig av prosjektmidler. Når det gjelder institusjoner som er rettet mot ungdom som sliter, tror jeg det er ytterst viktig at ungdommene får mulighet til å gå på skole på institusjonen, i stedet for å bli kastet inn i den offentlige skolen med en gang”. 

Oppdatert