Gå til innholdet

Kirkens Sosialtjeneste Øvre Eiker tiltakene, er en bruktbutikk med sjel og varme for mennesker i alle aldre, skriver Eikernytt.no.

Her kan du ta deg en kaffekopp, spise vafler og gå og titte som du selv vil. Kanskje du til og med finner noe nyttig til hjemmet ditt, eller møter mennesker du ellers ikke ser så mye til om dagen.

Kirkens Sosialtjeneste ble startet opp våren 2008, i samarbeid med kommunen og enkeltpersoner som skulle ut i praksis. Virksomhetsleder Trond Morlandstø har mye positivt å si om selve butikken, kolegane sine og de som er der på tiltak for å kunne komme seg videre ut i arbeid.

Sortering og gjennvinning
Trond åpner det hele med et smil og forteller at de bruker veldig mye tid på gjenvinning. Det er viktig for huset, og her sorteres det med et smil både bøker, tinn, metall, papp og diverse andre ting som skal kildesorteres og sendes videre ut til gjenvinning. Han sier at dette er en fantastisk plass for alle og enhver, og de ansatte som oftest finner roen i seg selv her på huset.

Helene Hegg, som er arbeidsveileder på Bruhjørnet, kan også fortelle at de henter inn ting fra dødsbo, tar imot fra privatpersoner som har tatt en opprydding i saker og ting de har hatt liggende i lange tider uten å vite hva de skal gjøre med det.

Hun forteller at de tar inn personer på tiltak og at det er en kjempefin mulighet for personer med andre nasjonaliteter til å lære seg språket vårt. Hun forteller også at det er rimelige priser i butikken, og det er mye positivitet blant de som er innom og dem som jobber der. Det er veldig mye liv og røre, og det går aldri lang tid før noen kommer inn og lager litt ekstra med liv om det skulle være litt stille på huset.

Kaffekroken
Bruktbutikken Føniks er også en fin mulighet for samlere av glass, pyntegjenstander og alt annet som folk finner som interesse å samle på. Butikken har en egen kaffekrok som er veldig godt brukt av faste kunder. Dette er en liten møteplass for å ta seg en kaffekopp, drikke te, spise vafler og sitte å prate. Her kan du sitte så lenge du måtte ønske og kan til og med ta en liten trall for å holde stemningen oppe, og som gjør at det blir ekstra koselig å komme inn i butikken.

Utdrag fra artikkelen på Eikernytt.no 4.mars 2013.

Les hele artikkelen her
Oppdatert