Gå til innholdet

Fagkonsulent ved Kirkens Sosialtjeneste Solstrand Barnevernsenter, Heine Vihovde Vestvik, er ute med ny bok.

Forfatter og miljøterapeut Heine Vihovde Vestvik.
- Kombinasjonen foreldre og kjærester kan være utfordrende, spesielt når man har små barn. Når vi lever som par er vår egen tilknytningshistorie veldig levende, ikke bare i forhold til hvordan vi er mot våre barn, men også hvordan vi er mot hverandre, sier forfatter Heine Vihovde Vestvik. Han jobber til daglig som fagkonsulent ved Kirkens Sosialtjeneste Solstrand Barnvernsenter på Karmøy/Haugesund.

Normalt med utfordringer
- Det jeg ønsker med boken er på en forholdsvis enkel måte å si noe om hvilke utfordringer en vil møte når en får barn, og si at det er normalt å møte motgang. Partene i parforholdet blir ofte kjent med nye sider av hverandre når familien tar form. Konfliktene som oppstår, kan føles vanskelige og ofte uløselige. Da kan det være til hjelp for begge, at man ved hjelp av boken forstår sin egen tilknytningshistorie. Med dette utgangspunktet kan partene snakke sammen om hvordan den enkeltes historie påvirker samspillet mellom partene, sier Heine Vihovde Vestvik.

Gi støtte og verktøy
Boken sier også noe om hva som i et tilknytningsperspektiv kan være en god strategi for å jobbe med utfordringene. Tilknytningsperspektivet kan gi nye tanker om sin egen og partnerens rolle i forholdet.

- Boken er skrevet for å gi par og foreldre støtte og råd. Boken byr på konkrete tips til konfliktløsning, samt hvordan foreldrekjærestene kan få en dypere forståelse og kjærlighet til hverandre, sier Vestvik.

Tidligere utgivelser
Vestvik har tidligere gitt ut bøkene ”Den lille tilknytningsboken” og ”Den lille foreldretrøsteboka”. Alle bøkene er utgitt på bokforlaget Publica, og kan bestilles over nettbutikken deres.

514422
Oppdatert