Gå til innholdet

Fra oktober og frem mot jul skal en gruppe møtes åtte kvelder til god mat og åpne samtaler om eksistensielle spørsmål, tro og tvil.

Ansatte og frivillige medarbeidere ved Crux oppfølgingssenter ønsker velkommen til Alphakurs
- På Crux ønsker vi å ta på alvor "hele" mennesket, og møte tanker, erfaring, lengsel og undring med respekt. Alle har en erfaring rundt tro, om det er positivt eller negativt. Derfor synes vi det er flott å tilby også et slikt opplegg, sier arbeidsleder Asgaut Nordbø og miljøarbeider Randi Skretting Mydland.

De fleste kursdeltakere er, eller har vært, deltakere ved Crux oppfølgingssenter, hvor også kurskveldene arrangeres.

- Vi er alltid spente på hvem som kommer, og er fulle av forventning til disse alphakveldene, forteller de.

- På kurskveldene er vi tre ledere og tre som underviser. To av lederne er ansatte ved oppfølgingssenteret, men gjør dette uten lønn. Den tredje er frivillig medarbeider ved Crux. De som underviser er bypresten i Sandnes og to frivillige medarbeidere. Det er viktig at underviserne underviser, og ikke evangeliserer, påpeker de.

Crux oppfølgingssenter arrangerte Alphakurs for første gang i fjor høst.

Hvilke erfaringer har dere gjort dere?

- Vi har erfart at det er et behov for slike møtepunkt. På disse kveldene kommer også andre viktige problemstillinger opp som angst, skyld og skam. Det er høyt under taket, og vi som arrangerer kurset er bevisste på å gi av oss selv. Alle er vi bare mennesker, og utrolig like når alt kommer til alt, sier Asgaut Nordbø og Randi Mydland.
Oppdatert