Gå til innholdet

Barnevernspedagogen Heine Vestvik har nettopp utgitt ny bok der han tar for seg barns følelser, og foreldres følelser i møte med barn.

Til daglig jobber Vestvik som fagkonsulent og veileder på CRUX hjem — Solstrand i Kopervik på Karmøy. «Den lille følelsesboka» er den femte i rekken av bøker han har skrevet om hvordan foreldre, og andre voksne, kan takle hverdagslige utfordringer i møte med egne, og andres, barn.

— Alle bøkene mine springer ut av at jeg enten savner ett tema, eller at jeg savner en bestemt vinkel på temaet. Jeg kommer inn på barn og følelser i de andre bøkene mine også, men jeg har likevel savnet en bok som har dette som hovedtema. Derfor skrev jeg «Den lille følelsesboka», sier han.

— Når barna opplever at foreldre forstår følelsene deres, får de en raskere utvikling på alle sentrale utviklingsområder. I tillegg er de jevnt over gladere og mer nysgjerrige på livet. Derfor er det veldig viktig at foreldre forstår og kan leve seg inn i barnets følelser, utdyper Vestvik.

Han forteller at barns følelsesuttrykk er noe de har jobbet mye med på CRUX hjem  — Solstrand i den siste tiden.

— Jeg ble inspirert til å skrive boka gjennom dette arbeidet. Og nå når den er klar, kan vi bruke den som et arbeidshefte i den jobben vi gjør for familier og fosterhjem her på senteret, forteller han.

Vestvik er ikke ukjent med å skrive. Han har faktisk skrevet en ungdomsroman tidligere, Hitlers hemmelighet. Men i hovedsak går det i fag. I tillegg til de nevnte bøkene, skriver han spalten «Den lille foreldreskolen» i magasinet «Foreldre og barn». Der hjelper han foreldre til å forstå, og takle, barns følelsesuttrykk og tipser om gode måter å håndtere dem på. Denne foreldreskole-spalten skal gå gjennom hele 2019 også.

Den lille følelsesboka er utgitt på Forlagshuset Vest og kan bestilles her: https://www.forlagshusetvest.no/no/. Den vil også være å få i mange bokhandlere i løpet av mars.

Og er du blitt nysgjerrig på de andre bøkene Heine Vestvik har skrevet, finner du hele listen her:
Den lille tilknytningsboka
Den lille foreldretrøsteboka
Den lille foreldrekjæresteboka
Den lille redselsboka
Den lille følelsesboka


Oppdatert