Gå til innholdet

Jarlegården oppfølgingssenter har åpnet café som arbeidstreningsarena for ungdom i Steinkjer.

Utsnitt av innemiljøet i Cafe Hjerterknekten
Onsdag 30. april åpnet Cafè Hjerterknekten i Steinkjer sentrum med bravur. En lunsjcafe med god kaffe, rimelig og sunn mat og hjemmebakte salgsvarer.

- Cafeen er åpen på dagtid fra tirsdag til lørdag og er veldig godt mottatt av Steinkjers befolkning. Vi har hatt godt med besøkende og fått god medieomtale både i Trønderavisa, Steinkjeravisa og i NRK Trøndelag, forteller virksomhetsleder Jørn Holmen.

Jobbsøkende i arbeidspraksis
- I løpet av prosjektperioden på 2 år regner vi med at ca 30 ungdommer mellom 18-30 år får arbeidstrening så nært opp til ordinært arbeid som mulig. Det er til enhver tid plass til 4 stykker. Ungdommene skal jobbe på kafeen mens de er arbeidssøkere. Tanken er at man blir mere attraktiv som arbeidssøker når man er i arbeid. Vi har ansatt en person i 40% stilling som skal veilede ungdommene, i tillegg til daglig leder i full stilling, forteller Holmen.

Et samarbeidsprosjekt
Cafe Hjerterknekten er et samarbeidsprosjekt mellom Kirkens Sosialtjeneste Jarlegården oppfølgingssenter, NAV Steinkjer og attføringsbedriften REKO A/S. Jarlegården har det fulle og hele ansvaret for driften og arbeidsgiveransvaret. Gjensidige Stiftelsen har bidratt med 250 000 kroner etableringsstøtte.

Velferdsdirektør Stene imponert
På åpningen sa velferdsdirektør hos Fylkesmannen i Nord Trøndelag, Erik Stene: "Jeg er enormt imponert over hva dere har fått til, jeg trodde jeg skulle til en kafe som var bar litt preg av institusjon. Så kommer jeg hit å ser en kafe som likner en trendy cafe på Grünerløkka. Dette kan dere være stolte av å ha fått til".

Til Trønderavisa sa Stene også dette: "Kommunene må tørre å flytte pengene fra passiv trygd til aktive tiltak. Café Hjerterknekten er et godt eksempel på dette. Det er et kjempespennende prosjekt. Nå må Steinkjers næringsliv og befolkningen bidra, og benytte seg av tilbudet". 
 
Oppdatert