Gå til innholdet

BUA Steinkjer ble åpnet med snorklipping, kake og mange godord fra alle som har bidratt.

Ordfører Bjørn Alrild Gram gratulerer daglig leder ved BUA Steikjenr Frode Møller.
BUA Steinkjer er et samarbeidsprosjekt mellom Steinkjer Kommune og Jarlegården oppfølgingssenter, der alle barn, unge og voksne kan låne fritidsutstyr gratis som kano, kajakk, fjellutstyr, ski, skøyter, sykler, alpin ski, board etc.

Et folkehelsetiltak
Dette er et folkehelsetiltak som skal bidra til at flere får muligheten til å være aktive. BUA Steinkjer er blitt en realitet mye fordi Steinkjer Sanitetsforening har støttet prosjektet med 500.000 kroner, i tillegg til bidrag fra Nord–Trøndelag fylkeskommune, Steinkjer kommune, Byggmakker, Jarlegården og alle brukerne der som har vært med på planlegging og oppussing.

Jarlegården har ansvaret for drift av BUA Steinkjer, og har ansatt Frode Møller som daglig leder. Han har hatt en hektisk innspurt fram mot åpningen, hvor det allerede før åpningen var registrert 275 ting til utlån.

Har tatt stort samfunnsansvar i Steinkjer
I åpningstalen under markeringen 2. november, la ordfører Bjørn Arild Gram (Sp) vekt på at Jarlegården og Kirkens Sosialtjeneste har tatt et viktig og stort samfunnsansvar i Steinkjer kommune, helt siden oppstarten i 2000. Han klippet snora sammen med en representant fra Steinkjer Sanitetslag og daglig leder Frode Møller som til daglig er ansatt ved Jarlegården oppfølgingssenter.

Bidrar til økt gjenbruk
May Britt Lagesen, fylkesråd for utdanning og kultur, roste det nye tilbudet i Steinkjer.
- Dette tilbudet er bra for oss alle, og vil bidra til at flere får prøvd ulike aktiviteter og sikre fysisk aktivitet for alle. Det legger også opp til økt gjenbruk og er dermed en bidrag til klimakampen. Nå er det viktig at jobben med å sikre varig drift av tilbudet starter, sa Lagesen.


 


Oppdatert