Gå til innholdet

Med snorklipping, kake og mange gode ord og hilsener til alle som har bidratt ble BUA Steinkjer åpnet 2.november.
Ordfører Bjørn Arild Gram (Sp) gratulerer daglig leder ved BUA Frode Møller
BUA Steinkjer er et samarbeidsprosjekt mellom Steinkjer Kommune og Jarlegården oppfølgingssenter. Alle barn, unge og voksne kan låne fritidsutstyr gratis som for eksempel kano, kajakk, fjellutstyr, ski, skøyter, sykler, alpin ski, board etc.

Et folkehelsetiltak
Dette er et folkehelsetiltak som skal bidra til at flere får muligheten til å være aktive.. Jarlegården har ansvaret for drift av BUA Steinkjer, og har ansatt Frode Møller som daglig leder. Allerede før åpningen var registrert 275 ting til utlån.

Steinkjer Sanitetsforening har støttet prosjektet med 500.000 kroner og dermed ble BUA Steinkjer en realitet. I tillegg til bidrag fra Nord–Trøndelag fylkeskommune, Steinkjer kommune, Byggmakker, Jarlegården og alle brukerne der som har vært med på planlegging og oppussing.

Har tatt stort samfunnsansvar i Steinkjer
I sin åpningstale under markeringen la ordfører Bjørn Arild Gram (Sp) vekt på at Jarlegården og Kirkens Sosialtjeneste har tatt et viktig og stort samfunnsansvar i Steinkjer kommune, helt siden oppstarten i 2000. Han klippet snora sammen med  daglig leder Frode Møller som er ansatt ved Jarlegården oppfølgingssenter samt en representant fra Steinkjer Sanitetslag.

Bidrar til økt gjenbruk
May Britt Lagesen, fylkesråd for utdanning og kultur, roste det nye tilbudet i Steinkjer. Hun poengterte at tilbudet bidrar til at flere får prøvd ulike aktiviteter og sikrer fysisk aktivitet for alle.

- Det legger også opp til økt gjenbruk og er dermed en bidrag til klimakampen. Nå er det viktig at jobben med å sikre varig drift av tilbudet starter, sa Lagesen.

Oppdatert