Gå til innholdet

Biskop Erling Pettersen var en engasjert, aktiv lytter og samtalepartner da han besøkte Solstrand 3.september.

Biskop Erling Pettersen, her med virksomhetsleder Terje O. Hovland, avd.leder Anne-Lisbeth H. Ånensen og Helge Gaard (prost i Karmøy)
Da biskop Erling Pettersen i Stavanger bispedømme nylig skulle på bispevisitas i Kopervik menighet, kom forespørselen om å få besøke Solstrand Barnevernsenter. Der fikk Erling Pettersen omvisning på blant annet Fosterhjemsavdelingen i Kopervik og innsikt i hele arbeidet som Solstrand driver der, i Haugesund og på Stord.

Biskopen møtte ansatte fra Foreldre & Barn avdelingen, Fosterhjemsavdelingen og institusjonstiltak som Solstrand driver.

Kunnskapsrik og engasjert biskop
- Det var en svært interessert biskop vi møtte. Han hadde god kunnskap både oml Kirkens Sosialtjeneste og vår historie, han er opptatt av diakoni og vet mye om utfordringene som for eksempel fosterhjemmene står i. Hans tilstedeværelse og store respekt og forståelse for arbeidet vi driver gjorde inntrykk, sier fagkonsulent ved Solstrand Barnevernsenter Ingvild Didriksen.

De viktige øyeblikkene
Ett tema som blant annet kom opp var på hvilken måte kommer det diakonale til uttrykk på Solstrand.

– Biskopen sa det så fint - hvert menneske er hellig og ukrenkelig. Det skal stå i sentrum. Møtet mellom det hellige og det alminnelige. Vi skal møte hvert barn med god fagkunnskap, se hver enkelt og verdsette de små øyeblikkene og de små stegene barna tar. Håpet skal tennes både hos barna, foreldre og fosterforeldre og øvrige ansatte, sier Didriksen

Oppdatert