Gå til innholdet

Koret ved CRUX Kalfarhuset oppfølgingssenter gjennom 15 år, synger vanligvis i bergensområdet. Lørdag fikk de for første gang dra utenbys og la turen til Ålesund sammen med musiker Rune Larsen. 
Koret Bækkalokket består av innsatte og tidligere innsatte ved Bergen fengsel, og frivillige medarbeidere, ansatte ved CRUX Kalfarhuset eller folk som bare synes «Bækkalokket» er et supert miljø og et flott kor å synge i. Også tidligere direktør ved Bergen fengsel er med i Bækkalokket. 

Lørdag kveld holdt de konsert sammen med musiker Rune Larsen som de har samarbeidet med flere ganger. Han sang både sammen med koret, og hadde en avdeling alene. Søndag formiddag holdt de "Lavmesse" i Spjelkavik kyrkje. Det er en form for gudstjeneste for dem som syns høymessen kan være litt krevende. 

Dirigent Kristin Voll Tesdal forteller til Sunnmørsposten at hun har dirigert ulike kor i 40 år, men dette koret er det som har gitt henne mest. Bækkalokket er noe mer enn bare musikken, sier hun til avisen.

De som jobber for et nytt soningssenter på Sunnmøre, mener det er mye å lære av CRUX Kalfarhuset i Bergen. Ordfører Eva Vinje Aurdal var til stede på konserten, og hun deltok også i diskutsjonen om rehabilitering og soning i kirkekjelleren etterpå.

- Det var en sterk opplevelse og veldig inspirerende. Det viser at det nytter, og at man må legge til rette for slike tiltak. Det styrker meg i troa på det nye soningssenteret for Sunnmøre, sier hun til Sunnmørsposten.
Oppdatert