Gå til innholdet

Hver dag i tre uker sang Kalfarhusets kor, Bækkalokket, avslutningssangen i teaterstykket "Ruslab" på Den Nationale Scene i Bergen (DNS).

Foto: Skjalg Ekeland, BA
Nygårdsparken i Bergen er stengt for renovasjon etter å ha vært en av Europas største åpne russcener. Den Nationale Scene inviterte i september til sin egen russcene. Vi kan ikke løse rusproblematikken på Lille Scene, men vi kan bryte ned distansen til den, sa DNS. «Ruslab» var et teaterlabratorium som varte i halvannen time, med tre skuespillere på scenen.

Stykket er jobbet frem uten manus, og som avslutning sang "Bækkalokket", koret på Kalfarhuset oppfølgingssenter, en gammel gospelklassiker: "Oh child" av Edwin Hawkins.

Hvordan kom dette samarbeidet i gang?
- Initiativtakaren til prosjektet fikk et tips om at hun burde ta turen opp i Kalfarhuset og ta en prat med oss. Etter at vi hadde snakket en stund, fikk hun og de andre skuespillerne snakke lenge med tre av deltakarene våre. Hun ble blant annet også med på øvelse med Bækkalokket. Da ble hun så begeistret og rørt at neste øvelse var hele ensemblet med, og vi ble spurt om å avslutte forestillingen med denne sangen, forteller virksomhetsleder Ragnar Tesdal.

Oppdatert