Gå til innholdet

Robert Eriksson tar med seg erfaringene fra Café Hjerterknekten i sitt videre arbeid.

Arbeidsminister Robert Eriksson på Cafe Hjerterknekten.
Torsdag 5.juni fikk Café Hjerterknekten besøk av arbeidsministeren som ønsket å møte ungdom i arbeidstrening. Cafeen er samarbeidsprosjektet mellom Kirkens Sosialtjeneste, Nav og attføringsbedriften Reko.

Arbeidsminister Eriksson synes det var et inspirerende besøk og ga honnør for at man tør å tenke nytt. Han møtte blant annet kafemedarbeider Silje Madelein Trætli Ovesen og tidligere kafemedarbeider Tarje Bjørgan som var med og startet bedriften, prosjektleder Tone Flaten og Jørn Holmen, virksomhetsleder ved Jarlegården oppfølgingssenter (bildet).

Fra Café Hjerteknekten til fast jobb
- Jeg har fått et helhetlig opplegg fra Jarlegården oppfølgingssenter (Kirkens Sosialtjeneste), Nav og Reko i samarbeid. Da jeg var på vei ut av rusmiljøet fikk jeg et sted å bo, jeg hadde nettverket på Jarlegården som støttet meg, og jeg fikk en meningsfull jobb å gå til. Selv om jeg ikke tror kafe er stedet for meg i fremtiden, så er det en start på veien videre, fortalte Trætli Ovesen. Han hadde vært i arbeidstrening på kafeen i to uker da jobbtilbudet kom. I dag har han fast jobb hos Coop kafé.

- Jeg blir glad og inspirert av å høre slike historier. Det viser at det faktisk nytter å hjelpe ungdom i arbeid, om man bare finner de riktige virkemidlene, sa arbeidsminsiter Eriksson. Han ønsker å få flere unge, trygdede ut i arbeid og mener det er avgjørende at tilbudet da er reelt.

Ny stortingsmelding
Arbeidsministeren jobber med en ny stortingsmelding som kommer til høsten, og den handler om å få folk fra trygd til jobb.

- Vi er nødt til å tenke nytt, og ikke fortsette med arbeidsmarkedstiltak som ikke fungerer i årevis. Det som skjer på Steinkjer nå, er helt rett ut ifra regjeringens politikk. Når man sørger for tiltak i det reelle næringslivet, vil veien til fast jobb være kortere. Jeg kommer til å ta med meg erfaringene fra Café Hjerterknekten i mitt videre arbeid, sier Eriksson.
Oppdatert