Gå til innholdet

"Kulturhuset" i P2 intevjuet i går animatør Julien Vargas om hvordan han har brukt animasjon for å vise stemmene i hodet. Og tittellåta til dokumentaren "Stemmene i hodet" fikk strålende anmeldese!

Ill.: Julian Vargas
I kveld er det premiere på dokumentaren kl. 22.15 på NRK1 som følger Maria, Benjamin og Ruth Andrea som alle har en tilknytning til Bergfløtt Behandlingssenter i Kirkens Sosialtjeneste.

Delaktige i hele animasjonsprosessen
Bruken av animasjon som illustrere psykosene er sentralt i dokumentaren. Det kan være vanskelig å sette ord på hva som skjer og hvordan det oppleves, og da ble bruken av animasjon brukt for å vise frem "stemmene" og følelsene.

Det ble laget tre karakter med hver sin stil i samarbeid med de tre som dokumentaren handler om. De var med i hele prosessen. Animatør Julian Vargas var i "Kulturhuset" på P2 i går og snakket om den spennende prosessen rundt det å animere psykosene.

Klikk på linken og hør innslaget på P2

P3 ga tittellåta "Sky" treningkast 6
Ali Soufi i NRK P3 har anmeldt låta som er laget til dokumentarserien. Her er utdrag av anmeldelsen:

Emilie Nicolas er tilbake med en ny singel “Sky”, en låt påbegynt i 2015 som en bestilling til den forestående dokumentarserien "Stemmene i hodet", som handler om tre unge personer med en schizofreni-diagnose, er altså hennes første låt ut siden forrige album i 2014.

Det låter skikkelig bra. Dype, nesten calypso-aktige trommer, ambientsynth og et svært refrengparti møter hennes gjenkjennelige stemme og ord som speiler den vanskelige diagnosen. Låten er en crisp og mektig popelektronisk perle.

«Sky» beviser hva Nicolas er skikkelig rå på: Sjarmerende og mystisk popelektronika uten å ramle bort i det dunkleste hjørnet. Det er en øvelse det er godt gjort å mestre. Nicolas’ stemme og sans for melodi og detaljrikdom sammenlagt er nesten like behagelig som øyeblikket mellom våken tilstand og søvn.

Hør utdrag av låta her
Oppdatert