Gå til innholdet

Vidar Berdal har i disse dager jobbet 40 år som lærer på Rostad. Der fikk han sin første jobb etter lærerskolen, og har blitt der siden!

Vidar Berdal
Vidar er en svært kreativ person, også som pedagog. I tillegg til å jobbe som allmennlærer på Rostad, spiller han på et bredt register av andre evner. Han er skuespiller, gjøgler, forfatter, komponist, sanger og historiker – en stor entertainer. Vidar er selvskreven som underholder ved alle festlige lag på Rostad. Han er dyktig på gitar, og trakterer flere instrumenter og skriver tekster til sanger, revyer og ellers hva du måtte be ham om.

En historiker
Vidar Berdal har hovedfag i historie, og er svært historieinteressert. Han har fordypet seg i Rostads historie om Ole Richter og Ebba Astrup i mange år, og var initiativtaker til opprettelsen av ”Rostads Venner”. Det er en venneforening med formål å formidle Rostads historie, hvor han også sitter i styret. Til jubileumsfesten på Rostad i februar, skrev han og fremførte et tablå om denne historien for ungdommene, ansatte og spesielt inviterte, deriblant Hennes Kongelige Høyhet Mette-Marit.

Tålmodig og trygg
Når Berdal har valgt å jobbe på samme arbeidsplass i 40 år, må han også kunne karakteriseres som tålmodig. Som han sier selv: "Er det noe jeg kan så er det å "bynn på" (oversatt: starte på nytt). - Vidar har en ro som han drar stor nytte av i forhold til ungdommene. Det skal mye til for å vippe han av pinnen. Det å ha ansatte som er så erfaren og trygg som han, er svært positivt for både arbeidsmiljøet og for ungdommene, sier virksomhetsleder Berit Rotmo. - Vidar er lojal og positiv til arbeidsplassen sin. Han er en veldig pliktoppfyllende, initiativrik og kreativ person. Som leder på Rostad vil jeg si til Vidar at jeg setter stor pris på han som arbeidstaker, og at jeg gjerne ser at han vil jobbe her i alle fall til han blir 70 år – minst. Vi skal finne en plass for han hvis han vil fortsette etter det også, sier virksomhetsleder Berit Rotmo.
Oppdatert