Gå til innholdet

Brukerstemmer, faglig foredrag, historiske tilbakeblikk og humor fylte jubileumsdagen

125 gjester; pasienter, tidligere pasienter, ansatte, pårørende og samarbeidspartnere for å nevne noen, var samlet for å feire Kalfaret Behandlingssenter sitt 30-årsjubileum på Grand Hotel Terminus i Bergen.

Brukerstemmer sentralt i feiringen
- Fra vi startet planleggingen har vi ønsket å ha pasientene våre i fokus, både ved at de var hedersgjester denne dagen og ved å få frem brukerstemmer på arrangementet, forteller virksomhetsleder Tordis Stokke.

Både nåværende og tidligere pasienter formidlet noe av sin historie, målsettinger for behandlingen og hva som var viktig for dem fremover. I tillegg hadde flere fra RIO innlegg om sine erfaringer med å komme ut av rusavhengighet.

Historie, fag og humor
I 1985 startet ekteparet Kjell og Alfhild Grønner opp Kalfarkollektivet, som i dag er Kalfaret Behandlingssenter. Kjell Grønner fortalte om deres visjoner den gangen, og hvordan de arbeidet. Ordføreren i Bergen, Marte Mjøs Persen, holdt en jubileumstale for Kalfaret Behandlingssenter. I tillegg foreleste psykologspesialist Marianne Vinjevoll om traumer og traumebehandling, og Sjur Hjeltnes og Eduardo "Doddo" Andersen underholdt. «Skaperverket» ved Kalfaret Behandlingssenter arrangerte egen kunstutstilling i lokalene med produkter pasientene har laget selv

- Dette var en dag hvor vi som har en tilknytning til Kalfaret Behandlingssenter fikk kjenne på samhold og en sterk følelse av å arbeide innenfor et viktig område. Gratulasjonstalene fra våre samarbeidspartnere ga oss grunn til å kjenne på stolthet, sier Tordis Stokke.

Brosjyre for Kalfaret Behandlingssenter
En rykende fersk, revidert brosjyre om virksomheten ble presentert på jubileet. Den kan du laste ned HER.
Oppdatert