Gå til innholdet
mann-som-sitter

CRUX Teigdalsvegen er et omsorgstiltak som gir behandling, oppfølging til barn og unge i alderen 13-18 år som trenger støtte og hjelp. Du vil bo i et koselig hus nede ved Evangervannet, i et lite miljø hvor du får tett oppfølging og få personer å forholde deg til. Det er plass til fire ungdommer i huset, i tillegg til ansatte som jobber medlever.

Hvem kan bo hos oss
Ungdommer som bor på CRUX Teigedalsvegen er her av ulike årsaker etter Barnevernloven § 4-24 eller 4-26. Vi arbeider i hovedsak på oppdrag for Bufetat og Oslo kommune.

Kort om boligen
Hagen vår er ikke så stor og ganske bratt, men grønn og fin og vi bruker mye terassen og baksiden av huset. Der har vi stående en stor trampoline. Huset inneholder syv soverom,  loftstue til spillekvelder og kjellerstue for de som trenger å trekke seg tilbake. Aller mest bruker vi stuen vår til filmkvelder, felles aktiviteter og måltider. I tillegg har vi et naust med kano og kajakk som beboerne hos oss kan bruke.

Vi er opptatt av å legge til rette for aktivitet etter den enkelte ungdoms ønsker, i tillegg til fellesaktiviteter. På fredager disponerer vi en lokal gymsal hvor vi leker, spiller fotball og koser oss. Vi har treningskort som kan brukes på Voss, og legger til rette for deltagelse i aktiviteter som er tilgjengelig på Voss. Vi har også årskort på det nye og fine Vossabadet, og flott turterreng i nabolaget. Om vinteren er vi glade i å stå på ski, kjøre slalom er populært både blant ungdom og ansatte, så vi har utstyr og heiskort tilgjengelig. 

Beliggenhet
Vi har flott utsikt over vannet som ligger like nedenfor huset, hvor man kan gå ned til å bade, padle eller nyte en rolig stund. 800 meter fra huset ligger Evanger sentrum, med en koselig liten landhandel & cafe. Her kan man kjøpe seg en is på en varm sommerdag eller en varm kakao om vinteren. I nærheten er det laget til grill og badeområde, og togstasjonen ligger bare noen minutter unna sentrum.  

Kort om personalet
Vi som jobber på CRUX Teigedalsvegen arbeider medleverturnus. Det vil si at ansatte bor sammen med ungdommene over perioder. Vår oppgave er først og fremst å skape trygge og gode relasjoner oss imellom. De fleste ansatte har høyskoleutdanning, og noen har også relevant videreutdanning. 

Stiftelsen CRUX
Vi er en del av CRUX som er en ideell, diakonal og landsomfattende stiftelse. Alle virksomheter i CRUX arbeider aktivt for å ha høy faglig kvalitet og en tydelig verdiprofil. Vårt slagord er: Det finnes alltid muligheter.
Oppdatert