Gå til innholdet
08a7050_highres

CRUX Høgsetevegen i Fana (Bergen) er et avlastningstiltak for barn og ungdom som bor i foster- og familiehjem. Her får de være sammen med en eller to voksne, i en fin enebolig med stor hage og utsikt over Fanafjorden.

Hvem kan få avlastning hos oss?
Bufetat eller kommune kan gjøre avtale om avlastning hos oss. Det kan være for fosterbarn eller barn som bor hos sin biologiske familie. Vi skreddersyr et avlastningstilbud rundt en familie, eller vi kan ha barn hos oss i gruppeavlastning.

Kort om boligen
I Høgsetevegen er det fire soverom, stue og spisestuen, kjøkken, kontor og to bad. I kjelleren er det tv-stue og en hybel. Hybelen brukes innimellom av tiltakene som er i huset, men det er også ungdommer som bor på en av de andre institusjonene våre som får bo der litt innimellom. Hybelen er nylig oppusset og inneholder stue/kjøkken, to soverom og bad.

I hagen har vi stor plass til fotball og andre aktiviteter. Vi har også en terrasse som vi liker å grille på om sommeren.

Beliggenhet
Høgsetevegen ligger rundt ti minutter unna Lagunen, som er byens størtse kjøpesenter. Her finner vi alt fra kino og restauranter, til shopping og dagligvarebutikker. Det er godt utbygd kollektivtilbud til sentrum og til Bergen Luftehavn Flesland, som ligger ca ti minutter unna.

Vi benytter oss av nærområdets friluftsarealer, med turer i skogen og kajakktur på fjorden. Det finnes også en trampolinepark og bowling i kort avstand fra oss.

Kort om personalet
Vi som jobber på avlastningstiltaket arbeider medleverturnus. Det vil si at ansatte bor sammen med ungdommene over perioder. Vår oppgave er først og fremst å skape trygge og gode relasjoner oss imellom. De fleste ansatte har høyskoleutdanning, og noen har også relevant videreutdanning.

I Høgsetevegen er det ikke fast personale knyttet til avdelingen. De som arbeider der, er knyttet til tiltakene som kommer inn. Dette gjør at hvert enkelt barn og ungdom som kommer til oss, får tett og god oppfølging og hjelp, av mennesker som har god kompetanse på hver enkelt ungdom sine utfordringer. 

Stiftelsen CRUX
Vi er en del av CRUX, som er en ideell, diakonal og landsomfattende stiftelse. Alle virksomheter i CRUX arbeider aktivt for å ha høy faglig kvalitet og en tydelig verdiprofil. Vårt slagord er: Det finnes alltid muligheter.
Oppdatert